Tijdens deze cursus leert en oefent u alle ‘ins en outs’ om succesvol cofferdam te gebruiken. U kunt hiermee direct de volgende dag aan de slag en daardoor cofferdam met (nog meer) plezier gaan gebruiken.

 • 5 uur
 • 1 dagdeel
 • Certificaat + KRT Punten
 • Ontvang bij inschrijving een Rituals pakket twv € 25,-
  En een kortingsvoucher twv € 100,-

Het doel van de opleiding

Moderne adhesieve procedures vereisen een absolute controle van het werkterrein. Cofferdam leidt tot langere levensduur van restauraties en zorgt voor meer rust, ruimte en zicht. In sommige gevallen kan het echter behoorlijk lastig zijn om voorspelbaar te werken met cofferdam. Tijdens deze cursus leert en oefent u alle ‘ins en outs’ om succesvol cofferdam te gebruiken. U kunt hiermee direct de volgende dag aan de slag en daardoor cofferdam met (nog meer) plezier gaan gebruiken.

Het niveau (doelgroep/criteria)

Het niveau van de cursus is afgestemd op deelnemers die als tandarts algemeen practicus werken. Zij willen hun kennis en vaardigheden tijdens het gebruik van cofferdam verbeteren voor meer efficiëntie en een voorspelbaarder resultaat. En voor de gevorderde tandartsassistent die in staat is om gedelegeerde verrichtingen zelfstandig uit te voeren. De cursus kan goed in teamverband tandarts -assistent gevolgd worden.

Theorie en praktijk (inhoud/werkwijze)

Het eerste gedeelte zal bestaan uit een theoretisch gedeelte. Daarna zal in het praktijk gedeelte de aangeleerde materie op fantoom geoefend worden.

Cursusdata

Cursus Cofferdam
dinsdag
24 september 2024
18:00
-
22:00
M2 Academy
+

Leerdoelen (Kennis/vaardigheden)

Kennis 

Het theoretische deel van de opleiding is gebaseerd op de academische kennis van M2 tandartsen en de evidence based tandheelkunde. De cursist heeft kennis van verschillende apparaten, instrumenten en materialen die worden gebruikt binnen de tandheelkunde en kan deze juist toepassen/gebruiken.

Behandeld worden:

 • Welke materialen u nodig heeft voor een perfecte isolatie.
 • Welke strategie u moet toepassen in verschillende klinische situaties.
 • Welke verschillende technieken er zijn om tot succesvolle isolatie te komen.
 • Hoe u diepe caviteiten en complexe situaties kunt isoleren.
 • Hoe u in de praktijk het gebruik van verschillende matrixsystemen, teflon, retractiedraad, flossligaturen en additionele klemmen kunt combineren met de cofferdam.

Vaardigheden

De cursist leert:

 • Materiaalkennis
 • Toepassen juiste strategie en technieken in verschillende situaties

Studiebelasting

Eén dagdeel van 5 uur van 16:30 uur tot 21:30 uur.

Accreditatie

Na afloop ontvangt de cursist – als bewijs van deelname- een certificaat en indien van toepassing de daarbij behorende KRT-punten.

Docenten

*incl. catering en lesmateriaal
*Ontvang Early Bird korting: 5% korting bij inschrijving tot 3 maanden voorafgaand aan de startdatum van de opleiding.