Deze cursus leidt de beginnende en gevorderde praktijkmanager op professioneel en effectief om te gaan met de organisatorische ondersteuning van de praktijk.

 • 15 uur
 • 2 lesdagen
 • Bewijs van deelname

Het niveau (doelgroep/criteria)

De cursus is geschikt voor praktijkmanagers, receptionisten en assistenten die zich bezighouden met de organisatie van de praktijk. De docent, Rolf van Mierlo, garandeert dat elke cursist met een schatkist vol tips en tricks naar huis gaat.

Leren en werken (begeleiding)

De cursist leert als praktijkmanager het werk op een efficiënte en effectieve wijze in te vullen. De praktijkmanager krijgt handvatten het team te ondersteunen om op een zeer klantgerichte manier en zonder stress het goed te organiseren op de werkvloer. Na het volgen van deze cursus is de praktijkmanager een volwaardig sparringpartner voor de praktijkhouder.

Theorie (inhoud/werkwijze)

De theorie van de cursus wordt aangeboden in de vorm van een klapper. Tijdens de cursus zijn er verschillende werkvormen, welke allemaal interactief zijn: in groepen, met film en opdrachten. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Q-keurmerk over de cursus Praktijkmanagement:
“Zeer volledige cursus gericht op de organisatorische praktijkondersteuning door uitstekende docent in een professionele organisatie.”

“Uitgebreide inhoud gericht op effectiviteit en efficiency in de praktijkorganisatie. Ervaren docent binnen professionele organisatie.”

Cursusdata

Cursus Praktijkmanagement
dinsdag
3 december 2024
09:00
-
17:00
M2 Academy
+

Leerdoelen (Kennis/vaardigheden)

Kennis 

De docent, Rolf van Mierlo, heeft zelf alle fases van bedrijfsontwikkeling doorlopen, hierdoor is hij in staat zijn kennis over elke praktijkvorm, agendaplanningsysteem en organisatiemodel, ongeacht welke vorm, over te dragen.

 • Organisatie en structuur in een moderne tandartspraktijk.
  De cursist leert de werkprocessen in de praktijk te overzien.
 • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van een succesvol team.
 • Turbo Time Management (o.a. prioriteiten stellen).
 • Communicatie technieken (o.a. feedback krijgen en geven).
 • Opzetten van de afdeling personeelszaken (o.a. aandacht voor opzetten functioneringsgesprekken).
 • Effectieve agendaplanning (o.a. meerkamerconcept).
 • Veranderprocessen begeleiden.
  De cursist leert hoe als projectleider te handelen.
 • Klantgerichtheid in een ervaringseconomie.
  De cursist leert hoe klantgericht processen te beheren.
 • Niet harder, maar slimmer werken.
 • Netwerken met collega’s.
 • De kunst van onzichtbaar overtuigen en beïnvloeden.

Studiebelasting

De cursus Praktijkmanagement omvat twee lesdagen (15 lesuren), de cursisten hoeven geen huiswerkopdrachten uit te voeren.

Certificaat

Na deelname zal de cursist een bewijs van deelname in ontvangst nemen.

Docenten

Alle opleidingen en cursussen van M2 academy worden onder supervisie van Jacqueline Strooband verzorgd door professionals van M2 tandartsen. De theorie- en praktijklessen van de cursus Praktijkmanagement worden gegeven door tandarts Rolf van Mierlo.

“Het leven is een feest, maar je moet wel zelf
de slingers ophangen”

Rolf is al meer dan 30 jaar praktiserend tandarts bij de toonaangevende groepspraktijk M2 tandartsen. Als bestuursvoorzitter heeft hij samen met zijn compagnons de praktijk laten groeien van 2 naar meer dan 100 medewerkers. Zijn kennis over de mondzorg en ondernemen deelt hij graag met collega’s, managers en andere zorgondernemers. Al lange tijd geeft hij trainingen in management en praktijkvoering, wat hem zelf ook scherp houdt.

*incl. catering en lesmateriaal
*Ontvang Early Bird korting: 5% korting bij inschrijving tot 3 maanden voorafgaand aan de startdatum van de opleiding.